Knark i Kålleland!

13 04 2010

Knark är najs

Numera kan du köpa knark i Göteborg. I en godisbutik. Om inte detta är ett framsteg vet jag inte vad som är det. Det är Konfekthuset på Avenyn som säljer företaget Smartbars produkter. Det rör sig om örter som ska rökas, vilka har behandlats med en syntetisk cannabinoid, vilket ska ge samma effekt som marijuana.

Polisen är handfallen, eftersom lagstiftningen inte hänger med, så nu försöker man (tillsammans med G-P) att spela ut moralkortet och manar till bojkott av butiken.

”Min erfarenhet som polis är att Smartbar är noga med att hålla sig inom lagens ramar. Men som privatperson kan jag säga att jag inte skulle vilja att mina barn handlade där”.

Denna smakfulla kommentar levereras av någon tramsig Håkan Börjesson, som är någon tramsig utredningschef på någon tramsig narkotikarotel.

På G-P har man frenetiskt försökt vinkla artikeln genom att få en kommentar från någon likaledes tramsig läkare på Sahlgrenska Sjukhuset vid namn Kai Knudsen:

”Effekterna och riskerna är ännu inte helt klarlagda, men generellt vet vi att flera av cannabinoiderna ökar risken för långdragna schizofreniforma symptom såsom psykoser, frånvaroattacker och hallucinationer”.

Lägg märke till glidningen i ”ökar riskerna”. Från vilken promille till vilken promille, kan man fråga sig? Jag känner i alla fall inte någon cannabisrökare som är schizofren, psykotisk, frånvarande eller lider av hallucinationer. Ej heller någon som har betett sig på det sättet under rus. Däremot kan vi göra ett litet experiment, kära läsare. Upp med händerna, alla som känner igen sig själv eller någon annan som matchar ovan beskrivning under alkoholpåverkan. Ok, det räcker nu, sluta vifta, vi ser er.

Gammal hederlig moralpanik är alltid lika roligt. Vem vet, imorgon kanske G-P gör en räd på en Hemmakväll-butik och låter en ”expert” uttala sig om videovåld?

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

10 responses

13 04 2010
lars

Tycker vi ska legalisera cannabis för det e inte så farligt som folk tror, alkohol e värre. Om vi legaliserar detta till typ läkar recept så kommer staten att känna mer pengar samt hjälpa folk o kriminalitet blir mindre. De du. Se californien. Mycket bättre nu.

13 04 2010
Assar

Ett tydligt symptom av för mycket cannabisrökande är uppenbarligen läs- och skrivsvårigheter. Eller hur Lars?

13 04 2010
konstantmagasin

@Lars: du rör vid ett mycket intressant ämne. Hur kommer det sig att vi uppmuntras att konsumera beskattningsbara droger? Kan det vara så att intäkterna smakar gott för staten, oavsett skadeverkningarna? Hade staten verkligen brytt sig om vår hälsa hade exempelvis marijuana varit lagligt, medan alkohol (som vi här på redaktionen i och för sig också gillar) hade varit tokolagligt. Det är en skev moralism som styr, helt frikopplad från verkligheten.

13 04 2010
konstantmagasin

@Assar: seså, var snälla i kommentarerna nu 😉

13 04 2010
Henke

Copyright är ingenting ni bryr er om på WordPress eller?
Bilden ovan är det copyright på och den ägs av Smartbar Sweden AB. Ni kanske i alla fall bör tala om att den är rippad rätt av från hemsidan om ni nu envisas med att skita i lagen menar jag… Eller skall vi skicka en räkning? 😉

Mvh

Smartbar Sweden AB

13 04 2010
konstantmagasin

@Henke: Vi ger er pris för veckans kommentar och tar på oss dumstrutarna här på redaktionen. Vad kan man säga – vi googlade Super Solar och detta är vad som kom fram. Kan vi göra så här: vi kvittar fakturorna mot varandra? En reklamplats på Konstant Magasin råkar av en händelse kosta precis lika mycket som ni fakturerar för bruket av era copyrightade bilder.

13 04 2010
Henke

”En reklamplats på Konstant Magasin råkar av en händelse kosta precis lika mycket som ni fakturerar för bruket av era copyrightade bilder.”

Lol, det låter bra. Läste inte bloggen innan jag skrev, fattade aldrig att den var till vår fördel. Ni kan ta det lugnt 🙂

13 04 2010
konstantmagasin

@Henke: Vad skönt, då skickar vi en kredit på fakturan jag precis postade.

13 04 2010
Robert

Varför vill ta dessa varor? Är livet så himla dåligt som det är? Om man vill vara snurrig i huvet ett tag kan man väl sitta på en snurrstol och snurra?
Fattar inte vitsen,liksom?
Kul att ni pratar om statens intäkter nästan i samma mening som ni börjar bolla om fakturor hit och dit. Det kanske är pengarna som styr er med???
Och dessutom skall de väl inte rökas utan ”spridas i rummet för en fruktig doft”
för 379 spänn!!!. Nu går jag till blomsteraffären och köper lite rosor med samma effekt.
Och förresten så har kiosken fått så mycket skäll idag så de har avaktiverat sig själva så att säga!

13 04 2010
konstantmagasin

@Robert: Jajemen, alla som handlar på Systembolaget och röker Marlboro tycker att livet är himla dåligt. Snurrstolsterapin kan du säkert tjäna pengar på (för att hålla pengatemat vid liv), med tanke på hur många urusla Dr. Phil-typer det finns som tjänar pengar på sina likaledes knäppa kvacksalverier. Hoppas blommorna blev fina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: