En korrupt klubb för pedofiler

13 04 2010

Alla pedofilers skyddshelgon

Den kontinuerliga pedofiliskandalen inom katolska kyrkan blir bara värre och värre. I Sverige har man varit så blåögda att man trott att den svenska grenen av katolska kyrkan varit förskonad från pedofilpräster. Idag rämnar även den fasaden, då två fall (hittills) anmälts. Även i vårt grannland Norge rapporterades nyligen de första fallen och det ser ut att sprida sig som en löpeld över Europa, med fall i Danmark, Nederländerna, Österrike och Italien.

För att gjuta olja på vågorna bestämde sig kardinal Tarcisio Bertone (även kallad vicepåven och påvens utrikesminister) under ett besök i Chile för att dämpa kritiken genom att skylla de pedofila övergreppen på – trumvirvel – homosexualitet. Just det, för alla homosexuella leder till pedofili, eller hur var det nu? Tarcisio sade följande på en presskonferens:

”Många psykologer och psykiatriker har visat att det inte finns någon länk mellan celibatet och pedofili medan åter många andra har visat, enligt vad jag har blivit underrättad, att det finns ett samband mellan homosexualitet och pedofili … Det är sanningen. Där finns problemet”.

Problemet är nog snarare den katolska kyrkans oerhörda förakt mot sina offer och dess monumentala ovilja att ta tag i problemet. Det är inte utan att man tycker lite synd om till synes hyggliga katoliker som exempelvis Edward Blom. Det kan inte vara roligt att vara medlem av en flock som inte längre tycks lyda devisen ”no child left behind”, utan snarare ”no child’s behind left”.

Den brittisk-amerikanska journalisten Christopher Hitchens (författare till bl a ”God is not great – how religion poisons everything” och ”The missionary position – Mother Teresa in theory and practice”) håller i en serie krönikor i Slate Magazine på att blästra den katolska kyrkan och de som är ansvariga för mörkläggningen inom den, bl a vår käre påve Ratzinger, och skriver i den senate krönikan att det är hög tid att släpa de ansvariga inför rätta – alltså i sekulära domstolar; inte kyrkans egna domstolar som mest tycks vara intresserade av att ge de skyldiga syndernas förlåtelse.

Det är dags för de ansvariga att verkligen ta ansvar och känna på verklig rättvisa. Inte rättvisa utdömd av någon påhittad kompis i en himmel. Tusentals och åter tusentals barn, både levande och döda, kräver det.

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

14 04 2010
Charles

Vatikanen vs Övriga världen: 0-2 (självmål 5 minuten #1 Ratzinger, självmål 15 minuten #2 Tarcisio Bertone).

Rafflande upplösning väntar…

14 04 2010
konstantmagasin

@Charles: hahaha, ja de verkar ju inte få in något flyt i anfallet direkt.

10 03 2013
jocuri 3d

Awesome article.

23 04 2013
Babycenter.com

Right here is the right blog for anyone who wishes to understand this topic.
You realize a whole lot its almost tough to argue
with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely
put a new spin on a subject which has been written
about for decades. Wonderful stuff, just great!

9 06 2013
long distance relationship quotes

Truly when someone doesn’t know then its up to other visitors that they will help, so here it takes place.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: