G-P granskar det rödbruna avskummet

16 12 2009

Vänstern sprider sitt demokratiska budskap

En av Sveriges sämsta tidningar, Göteborgs-Posten, har helt otippat bestämt sig för att göra en välbehövlig journalistisk gärning: att granska vänsterns våldsverkare. Man har startat en artikelserie på detta tema, som dessutom kompletteras med videoreportage. Varje dag publicerar man en ny artikel och det är förstås med blandade känslor man läser reportagen. Man gläds åt att någon media äntligen ger denna fråga den uppmärksamhet den förtjänar. Man äcklas av vänsterns otyglade våld och ser tydligare än någonsin att yttersta vänstern och fascismen har väldigt lite som skiljer dem åt. Man blir förbannad av vårt rättssystems och polisens handfallenhet.

Läs! Det är oumbärlig läsning för alla som bryr sig om demokrati och frihet.

Läs om:

hur vänsterns våldsverkare går fria

offrens rädsla och vanmakt

vad polisen försöker göra åt det

vad vänsterhuliganerna själva har att säga

hur vänstern föraktar sina oskyldiga offer

och se en ung man bli grovt misshandlad och filmad av ”antifascisterna”

Visst, det är lätt att öppna tidningen, läsa om vad någon puckad nazist har gjort och muttra att de borde spöas upp på gator och torg. Men det är otroligt långt mellan att tänka det och göra det. I ett civiliserat och demokratiskt samhälle kan vi inte tolerera förföljelse av individer för deras politiska övertygelser, hur osmakliga vi än tycker att de är. Alla har en rätt att komma till tals och sedan är det upp till var och en att bestämma sig för om man håller med eller inte. Rätten till en åsikt måste gälla för alla, oavsett vad den åsikten än må vara. Men precis som nazisten inte har rätt att kränka någon annans frihet, har nazisten även rätt att inte få sin egen frihet kränkt.

Det är lätt att hata, sparka och slå. Det är lätt att misshandla någon som ligger ner. Svårare blir det att lyssna på en meningsmotståndare och låta denne tala till punkt, för att sedan skjuta dennes argument i sank. Men allvarligt talat – kan det bli lättare än att argumentera mot en nazist? Låt dem tala, låt dem hålla sina torgmöten, låt dem gå i sina patetiska marscher. Ju mer de får ut sina åsikter, ju lättare blir det att visa att kejsaren inte har några kläder. Det är när man tvingar dessa rörelser under mark som man gör dem riktigt starka. Om de aldrig får tala till punkt kan man projicera vad man vill på dem. Men om vi bara ger dem tillräckligt många arenor att göra bort sig i, så kommer stödet att minska.

Vänsterns våld stärker nazistiska rörelser. De får en underdog-stämpel och en dragningskraft. Vad vänstern inte förstår och aldrig har förstått, det är att solljus är det bästa för att desinficera. Politiskt våld kan aldrig vara acceptabelt, kan aldrig ersätta diskussion och debatt i ett demokratiskt samhälle.

Tack, G-P, för denna granskande artikelserie. Bara för att man protesterar mot vänsterns våld och hävdar att alla har rätt till politiska friheter, betyder det inte att man delar alla de åsikter som framförs.

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

12 responses

16 12 2009
Thomas

Dessa så kallade vänsterextremister är ju precis lika demokratiska som de såkallade nazisterna. De gör samma sak fast ur sin egna fascistiska sida.
Det som stör mig så mkt är att de skall agera i det fördunkla genom mundering och rättfärdiga sina handlingar med de mest löjliga argument. Sett på TV från kravallerna från Miljömötet i köpenhamn, där dessa syns iklädda munderingar så att de inte kan kännas igen!!! Va tusan!! Kan de inte ens visa sitt ansikte när de propagerar för en bättre miljö, som faktiskt ALLA vill ha, det är ju inte där problemet ligger.

I mitt synsätt så är inte dessa sk vänsterextrimister ett dugg bättre än nazisterna sjävla. Demokrati har de totalt missföstått eller vägra bry sig om. Tror det mest är borttappade själar som vill känna tillhörighet i en gruppering.. precis som de flesta nazister. 99.9% av landets befolkning vill inte betala för dessa avskräden till folk, ej heller råka ut för deras aggerande. Hade jag fått surströmming i brevlådan av ”misstag” och sen blivit erbjuden 2 biobiljetter så hade jag personligen kört upp dessa långt upp i deras… ja gissa själv!

Så trött på folk som inte kan lära sig ta ansvar och agera på ett demokratiskt sätt.. Magnus Uggla skrev en gång ”Där hjärnan tar slut där tar nävarna vid” och det stämmeer till 100% på dessa avskräden!

16 12 2009
Batman

haha fast det med biobiljetterna tyckte jag va rätt roligt

16 12 2009
konstantmagasin

@Thomas: tackar för det, det är inte varje dag som Magnus Uggla citeras på denna blogg. Men visst är det så att det är förvirrade ungdomar i brist på egen identitet som söker sig till politiskt extrema och våldsamma grupper. Det är nog mest slumpen som avgör om man söker sig till den högra eller vänstra ringhörnan – så länge man får vara med i gänget och emellanåt avreagera sig genom slagsmål så är det kul. Gällande det här med maskering kan man bara konstatera att det är beklämmande att man tågar maskerad. Om man inte vill synas så måste det ju vara för att man planerar att hitta på något jävulskap, eller hur?

16 12 2009
konstantmagasin

@Batman: Jo, på ett beklämmande sätt kan man väl tycka att det är roligt. Det är tragikomiskt. Nog mindre roligt när man utsätts för det. Jag har ätit surströmming en gång och jag kan med säkerhet säga följande – hade någon jävel hällt surströmmingsspad i min lägenhet hade jag letat reda på denne och haft ett lååångt utvecklingssamtal. Surströmming är inte bara mat för norrlänningar; det är kemisk krigsföring.

16 12 2009
Jimmy

Först och främst, jag är emot våld.
Jag vill bara påpeka att jag finner ditt resonerade otroligt naivt.
Argumentera? Har sakliga argument någonsin fungerat i dessa situationer? Varför växer sig SD starkare ju mer de debatteras? Hade nationaldemokraterna fått SD:s medieutrymme hade det varit de som haft över 5%.

Läs lite psykologi och historia så ska du se att argumentation inte alls fungerar i dessa frågor, populism kommer alltid vara starkare än saklig argumentation. Tragiskt men sant.

16 12 2009
gay

Mycket intressant detta. Det pratas hit och dit om nazister och hur hemska dessa är, VILKET JAG INTE SÂGER EMOT! Nu är det väl så att dessa vänsterextremister som det pratas om i visst rosa sken är kommunister???
Dom nu som har någon som helst skolning i historia och matematik vet ju vilka som har mördat X och vilka som har mördat X x 10.
Är det så att kommunismens offer inte är värda att kommas ihåg? Var dessa mindre värda och kanke förtjänade att slås i hjäl?

16 12 2009
h

Ska vi snacka mördade är västerländsk demokrati klart ledande…

16 12 2009
Prachanda

Jimmy, du säger att du är emot våld, samtidigt låter det som om du tycker att våld är ändå det enda alternativet för att bekämpa högerextremismen.

Vi lever i en demokrati, där det är allmänna och fria val som avgör vilka som ska styra vårt samhälle. Detta ger oss alla i Sverige ett antal demokratiska friheter och rättigheter, baserade bla på FN:s Universella Deklaration om de Mänskliga Rättigheterna, som kom 1948 som en reaktion på vad nazisterna gjorde innan och under andra världskriget.

Yttrandefrihet är en viktig del av det, och ger oss alla i princip rätten att yttra och föra fram åsikter utan censur, begränsning eller någon typ av bestraffning.
Yttrandefrihet får dock inskränkas om det handlar om hets mot folkgrupp, olaga hot, förtal, förolämpning, osv, men det är isf varken du, jag eller Afa som ska spela polis och straffa dem som bryter mot lagen. Och staffet ska definitivt inte bestå av fysiska angrepp eller annat våld! Iaf enligt de regler som styr i vår demokrati.

Det är där problemet ligger: vissa vänsterextremister (såsom vissa högerextremister) erkänner inte de regler och principer som vår demokrati bygger på.
Att de tycker det är i sig helt ok. De får tycka så så länge de inte går från ord till handling och börjar agera enligt sina egna principer, ta lagen i egna händer samt ”bekämpa motståndet” mha bla hot, skrämsel och våld. För där går gränsen, fortfarande enligt våra demokratiska regler och principer.

Så frågan handlar egentligen om om vi ska leva upp till våra demokratiska principer, eller om vi ska tolerera att man bryter mot dem.
Demokratin i sig är självreglerande och tillåter att man ändrar grundlagarna om tillräckligt många vill det. Därför tror jag på demokratin och väljer att följa de demokratiska regler vi har och att inte acceptera våldet från dem som bryter mot våra grundprinciper, oavsett varför de gör det.

Jimmy, du får tycka att det är naivt att tycka så. Frågan är hur naivt, lätt, fegt och destruktivt det är att tro att våld är det bästa/enda sättet att tvinga fram sina åsikter/tysta de som tycker olika.

17 12 2009
konstantmagasin

@Jimmy: Att SD blir starkare beror på sättet som folk försöker debattera med dem på. Mona Sahlin gjorde ett försök och det blev ren pajkastning av det. Klart att Jimmy Åkesson ser bättre ut när klantarslet Sahlin inte lyckas med den enkla uppgiften att koppla ett grepp på honom. Från Alliansens håll har det inte sett bättre ut. Reinfeldt & Co verkar lida av beröringsskräck, förutom Maud Olofsson som gjorde minst lika bedrövligt ifrån sig som Sahlin.

Om man däremot tar en seriös debatt med SD och inte bara talar om deras favoritämne, invandring, så ser man snabbt att de är helt utan substans i alla andra frågor. Expressen gjorde detta i sin serie av partiledarintervjuer. Åkesson var ute och cyklade under hela intervjun.

Så, nej, jag håller inte med dig. Argumentation fungerar utmärkt och ju mer utrymme pellejönsarna får att göra bort sig i, ju bättre.

17 12 2009
Apa

Du får det att låta som om kommunister hade varit helt okej om de inte använt våld.

18 12 2009
konstantmagasin

@Apa: Jaså? Det är sannerligen inte meningen. Nej, jag anser inte att kommunismen är ok; den bygger på hot, våld och tvång – så långt från den beundransvärda utopi, som den ofta beskrivs som, som man kan komma.

Min poäng är att bara för att jag tycker att något inte är ok, så betyder det inte att det ska förbjudas och dess anhängare ska förföljas. Alla har rätt till sin åsikt, oavsett hur anti-intellektuell, inskränkt och osmaklig jag än finner den (se kommunism, nazism, islamism, och whatever have you).

19 12 2009
Stefan

ALLA inom AFA och RF använder våld. Bara en försvinnande del av nazisterna gör det. Och då oftast i självförsvar. Syndikalisterna är en organisation som har starka kopplingar till dessa grupper. Nånting vänsterpartiets företrädare bör uppmärksamma då många skriver i deras tidning arbetaren. Våld är rent förkastligt. Det är bara okej när det gäller att försvara sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: