I landet med världens högsta skatter…

3 12 2009

dör patienterna i väntan på läkaren.

Ja, vad finns det mer att säga. Det behövs privata alternativ för de som inte vill att ens nära och kära ska lämnas åt svensk, statlig sjukvård.

C.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

3 12 2009
david

Hahaha, herregud. Ja, för det är ju inte nedskärning av vårdsektorn som bidrar till detta?

Offentlig verksamhet kan styras med exakt samma styrmedel (scorecard, processstyrning mm) som privat styrs med. De facto är offentlig verksamhet i de flesta fall (i synnerhet vårdapparaten) i Sverige bland de mest effektiva institutionerna i världen, så snälla lägg ner ditt dravel om att organisationer är ineffektiva i egenskap av att de är offentliga.

Visst finns det ineffektiva organisationer både inom offentlig och privat verksamhet, inom den senare kallas de för banker, vilket 2009 har illustrerat med bestämdhet.

Svaret inte alltid privatisering, för såvida du inte har genomgått en lobotomi eller är empatistörd kommer du förstå att vissa saker inte kan kvantifieras och därför ej kan styras utifrån ett effektivitetsperspektiv. Operationstid och operationsframgång, absolut. Medmänsklighet på sin dödsbädd, ett rungande nej!

3 12 2009
konstantmagasin

Tjena David,

De flesta som har jobbat i både offentlig och privat sektor känner till den stora skillnaden i effektivitet. Ineffektiva företag går i konkurs, ineffektiva myndigheter fortsätter, och fortsätter och fortsätter – som en duracell-kanin.

Jag är personligen villig att betala extra för att få bättre vård, precis som jag är villig att betala extra för att få en bättre dator eller bättre kaffe. Alla är det inte, utan lägger hellre sina pengar på annat. När det är förbjudet med privata alternativ finns dock inte ens valmöjligheten.

C.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: