Bara i Sverige…

17 11 2009

Sydsvenskan rapporterar om en 18-åring som blev misshandlad av en två år äldre man. Det finns två intressanta iakttagelser:

* Mannen i fråga slapp betala skadeståndet på 9 500 kr för han ”inte hade råd”. Vore det inte en smula rättvist att åtminstone få en skuld, t.ex. att en viss del av socialbidraget tas för att betala offret under en viss tid. Jaja, för oss skattebetalare är det ju skit samma.

* Eftersom offret inte fick några pengar ansökte han om pengar han från ”Brottsoffermyndigheten” istället. De hade dock ett lustigt resonemang. Eftersom killen hade sagt ”Stick, din jävla blatte” till den dömde innan själva angreppet så halveras ersättningen. Han ”provocerade” fram brottet. Säga vad man vill om själva ordvalet, som kanske kan tolkas som ”förolämpning” (märkligt att det kan vara brottsligt förresten…), men i konsekvensens namn borde väl då också kvinnor som klär sig utmanande få halverad ersättning då de blir utsatta för våldtäkt. De provocerade ju fram brottet…

C.

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

17 11 2009
Andersson

Och till en början kunde man lämna kommentarer på ovan nämnda artikel i Sydsvenskan. Men när kommentarerna började bli ‘obekväma’ valde man att stänga kommentarsfunktionen och radera alla kommentarer. Svagt Sydsvenskan!

17 11 2009
konstantmagasin

Så brukar Sydsvenskan göra…

De brukar även plocka bort blogg-länkar.

Fri och öppen debatt?

C.

18 11 2009
Kommissarie Larsson (med den stora mustaschen)

Reglerna (de oskrivna) är tydligen sådana, att invandrare får lov att använda ordet ”blatte”, t ex i den egna platsbyrån Blatteförmedlingen, medan infödda inte får det. Polisen får inte använda ordet ”neger”, men färgade får göra det (om det uttrycker självironi).
Det är svårt att leva i Sverige, om man vill vara korrekt.

3 12 2009
david

Nej, det är bara svårt om man är rasist, vilket Du uppenbarligen är om du känner ett starkt behov av att använda dessa ord.

De svarta människor som använder ordet ”neger” eller ”nigger” är socialiserade in i och uppvuxna i en viss kontext. De påverkas av medias bild av svarta, vad deras vänner säger, vilket de in sin tur sett i media mm. Detta innebär inte att de heller gör rätt. Och det ger absolut inte dig mandat att använda den typen av ord. Låt mig omformulera mig, det finns ingen anledning för dig att sjunka till den nivån för att andra befinner sig där, svarta eller ej, indoktrinerade eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: