Free as a bird

16 11 2009
Annika Östberg

Allas vår frihetshjälte

Det blir frihet på menyn för Annika Deasy/Östberg. Hon kommer att släppas villkorligt 2011 för sin medverkan till tre mord. Tack, svenska rättssystemet för era smarta, proportionerliga och väl genomtänkta påföljder.

Inte.

Notera särskilt Sveriges Radios äckliga formulering ”för att ha varit med vid två mord”. Varit med? Det är en rent ut sagt en jävla skillnad mellan att ha varit med vid två mord och att ha medverkat till två mord. Hon laddade om pistolen när polisen sköts, för fasen. Det är MEDHJÄLP. Dessutom var det tre mord hon varit medhjälp till, om det inte är så att hon faktiskt begick ett av dem själv (där bevisningen inte var konklusiv).

Jag kan vara med vid ett mord genom att råka gå förbi en person på gatan som då blir ihjälskjuten på nära håll. Att därifrån jämställa detta med att ge en färdigladdad pistol till skytten är bara så…Sveriges Radio, där mördare blir frihetshjältar, bara för att det är i deras hatade USA som de blivit dömda och satta i fängelse.

En liten fråga: sedan när betyder livstid inte livstid?

Annika Östberg – coming soon till en kassakö på ICA Kvantum near you. Det känns väl tryggt? Och rättvist.

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

17 11 2009
Lars

Menar du att du skulle bli nervös av att möte henne på ICA? Många som gör lösa idag har gjort betydligt värre saker. Lägg energin på att låsa in dom, istället för att förlänga straffet för en tant som för evigheter sedan laddat om en pistol…

17 11 2009
konstantmagasin

@Lars: För min del, som frisk och stark man, är jag inte särskilt orolig. Men om man tittar på hennes brott så drog hon sig inte för att använda våld mot de som är i underläge. Det är mer Agda 85 som vi borde vara oroliga för.

Bara för att det finns folk som går lösa idag som gjort ÄNNU värre saker än Annika Deasy gör det inte rätt att hon får gå fri.

Sedan kvarstår frågan som det verkar som att ingen, allra minst lagstiftarna, kan svara på: sedan när betyder livstid inte livstid ? Om inte tre mord ska vara god basis för livstids fängelse, vad ska då vara det?

6 12 2009
Annika Deasy – igen « Konstant Magasin

[…] Deasy – igen 6 12 2009 Vi har tidigare skrivit om trippelmördaren Annika ”Östberg” Deasy och varit mindre lyckliga över att hon […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: