För min mark är din mark

12 11 2009

I Sverige har vi ett vansinnigt märkligt koncept som går ut på att privat äganderätt annulleras. Allemansrätt kallas det. Det går ut på att din mark är fri för alla att beträda, vare sig du vill eller inte. Alla får dessutom plocka din svamp och dina bär.

Grundpoängen är att din mark inte är din, utan tillhör det ”gemensamma”. Socalisterna som förespråkar allemansrätten, inkl. de småskolelärare som redan vid tidig ålder indoktrinerar barnen att allemansrätten är ”det finaste vi har”, tycker att skog och mark inte ens KAN ägas av någon för ”vem har gett markägaren marken?” (se kommentarerna). Någon gång för länge, länge sedan måste marken tillhört ingen alls. Efter det har någon annekterat den och därefter behållt den eller kanske sålt den. Kanske annekterade staten den, för att sedan sälja den till någon företagsam individ. Det är så ägande fungerar. Mark och skog är lika mycket del av marknaden som allt annat.

Det är därför ytterst upprörande att läsa om en jägaresom satt upp en kamera för att övervaka beståndet av vildsvin på SIN mark. Detta gillades naturligtvis inte av Länsstyrelsen som kräver att man ansöker om tillstånd för kameraövervakning. Det skulle annars kränka integriteten på de som INKRÄKTAR på HANS mark. Detta är ju för fan helt sjukt. Nu har i alla fall ärendet avslutats och en smula förvånande får jägaren inget straff alls. Anledning är dock INTE att det är en korkad lag och bara tanken på att man inte får sätta upp en kamera på sin egen mark är skrattretande. Istället var orsaken att jägaren inte kände till lagen (naturlligtvis, vem kunde ens gissa nåt sånt här?) och resultatet blir nu att överheten säger ”Aja baja! Den här gången slipper du undan, men gör inte om det!”.

C.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: