Mona i motvind

29 10 2009

Mona Sahlin II

Det är inte lätt att vara Mona Sahlin.

Tre av fyra svenskar tror att Fredrik Reinfeldt skulle vara bättre på att leda en regering än hon. Det är Skop som har gjort en undersökning om de båda statsministerkandidaternas popularitet och Mona tankar så att det står härliga till. Vad sägs om följande resultat:

”Reinfeldts övertag är starkt även bland LO-medlemmar, 60 mot 40 procent, anställda inom offentlig sektor, drygt 70 mot knappt 30 procent, anställda inom kommun och landsting, drygt 65 procent mot 35 och pensionärer, drygt 70 mot drygt 25 procent. De är alla Socialdemokraternas nyckelgrupper”.

Det blir inte heller roligare för Mona att läsa, att inte ens hennes samarbetspartners väljare tror på henne:

”Även bland sympatisörerna till Socialdemokraternas båda samarbetspartner, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, anses statsministern skickligare än oppositionsledaren – 64 procent av miljöpartisterna och 62 procent av vänsterpartisterna”.

Jag förstår mig inte på de som säger att Mona borde kliva av i samband med socialdemokraternas kongress, som hålls i dagarna. Jag tycker att hon gör ett utmärkt jobb…

/Jacques Pot

P. S. Det är inte bara populariteten som är Monas problem. Per Gudmundsson kommenterar om S-kongressen att i vanlig ordning så lovar hon runt, men håller tunt. Det ska enligt Sahlin investeras i ”klassisk industri” (som ju går så bra för Sverige), ”de kreativa näringarna” och ”bättre jobb”. Men, som Gudmundsson påpekar:

”…eftersom hon varken vill investera i energiförsörjning till industrin, stimulera de kreativa till lönearbete eller sänka kostnaderna att anställa kan man inte greppa vad hon menar. Hon måste snart svara på hur, annars går hennes så kallade jobbpolitik till historien som det mest strukturlösa sedan Barbapapa”.

Aj. Igen.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: