Övervakningssamhället har anlänt

15 10 2009
Staten ser dig, lille vän

Staten ser dig, lille vän

Hur vi än protesterade, bönade och bad, så fick vi till sist vår FRA-lag. Av en borgerlig regering dessutom. Man blir alldeles matt. Men det var jämnt – 158 röster mot 153.

Medborgarna har sin dom klar över regeringen och riksdagen och det är inga bra betyg som delas ut.

Oppositionen har lovat att riva upp lagen vid maktskifte och det är väl det enda som skulle kunna trösta vid den händelse att vår nästa statsminister heter Mona Sahlin. Det enda. Därmed äger vänstern frågan som högern rimligtvis borde äga. Men den urvattnade ”borgerlighet” som leds av Fredrik Reinfeldt befinner sig så långt från sina principer att man inte kan se dem med en stjärnkikare en klar natt.

Till råga på allt har våra ansvariga politiker hysteriskt dålig koll på vad lagen innebär – de som låter sig testas, i alla fall.

Men sista ordet är inte sagt ännu och denna lag kommer att bli ett black om foten på Alliansen vid nästa val. Jag undrar om de har förstått detta ännu?

Jag kommer att tänka på ett citat som passar väl in på situationen:

…låt dig inte kuvas av en elit, som tror sig veta ditt bästa.

Upphovsmannen till detta är Göran Persson, vår f. d. socialdemokratiska statsminister.

Men idag är i alla fall poängställningen: politiken-folket, 1-0.

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

15 10 2009
konstantmagasin

För att kommentera min redaktionskollega: Socialdemokraterna lär införa en ytterst snarlik lag efter de har rivit upp en nuvarande eftersom det var de som började snickra på FRA själva. Men det är förstås inget de vill tala om i dagsläget. Populism….

Upprörande som lagen är, tror jag tyvärr att det inte är en särskilt viktig fråga för den stora allmänheten. Vi får väl se i nästa valrörelse, men jag har en känsla av att folk generellt mer bryr sig om sjukvård, skola, trygghet, skatter och inte minst invandringspolitiken – som troligtvis kommer bli den stora frågan nästa val.

C.

15 10 2009
konstantmagasin

Oj, nu blir det metabloggning.

Visst är det så, sossarna kommer att rulla ut den Bodströmstat de var i färd med att implementera när de förlorade valet. Men intent is politics och vice versa, så min poäng är nu att kalkonhalsen Sahlin har lagt beslag på en fråga som borgerligheten rimligtvis borde ägt från dag 1. You snooze, you lose. Reinfeldt & Co. har ju inte direkt haft fingret på pulsen i den här frågan och den kommer därför att hemsöka dem.

/Jacques Pot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: