Att granska granskarna

8 10 2009

Två moderata riksdagsmän vill att SVT granskas, då de anser att SVT presenterar vänstervridna nyheter.

SVT:s VD, Eva Hamilton (ni vet, hon som tycker att alla med en dator ska betala TV-licensavgift), tar förstås till brösttoner och menar att det sänder tankarna till Italiens Berlusconi-styrda TV. Hon och SVT:s politiske kommentator menar att moderaterna vill åstadkomma en statsstyrd TV.

Givetvis är statsstyrd TV inte något bra och givetvis ska SVT just därför granskas. Alla årtionden av vänsterstyre har gjort SVT vänstervridet, det är alldeles klart. Det är bara att titta på nyhetssändningarna från vår statsstyrda TV och konstatera, som de flesta gjorde för lääänge sedan, att sändningarna har en vänsterprägel som inte är till förmån för andra partier. För den som tvivlar på SVT/SR:s opartiskhet rekommenderar jag en dags lyssnande på P1. Denna vänsterns klagomur och kulturelitens megafon nummer ett brukar vid en genomlyssning inte ens klara sig en kvart utan ett eller flera tydliga ställningstaganden för vänsterfrågor.

Alltså, det är en bra idé med granskning, jag hoppas verkligen att den genomförs. Och så ett par lugnande ord till Eva Hamilton: om du nu basar över en neutral TV har du ju inget att oroa dig för, eller hur? Du borde snarare välkomna en granskning som visar för alla hur bra ni är på oberoende rapportering. Eller?

Sedan kan man givetvis lyfta blicken och ställa sig frågan om det är rimligt att det hör till statens uppgifter att över huvud taget driva TV-kanaler för våra skattepengar?

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: