Red Bullshit!

15 09 2009

SvD rapporterar att Pressbyrån och 7-Eleven ska införa åldersgräns för att få lov att köpa energidrycken. Anledningen är ungdomar berusar sig (hahahahah) på energidrycker och att det även – här kommer det… – kan användas som inkörsport till alkoholen (tyngre droger, alltså). Man kan fråga sig, varför enbart energidrycker? Coca Cola innehåller massor av socker och koffein som ungdomarna kan berusa sig på och är också halva ingrediensen i den omåttligt populära, dock tvivelaktigt sofistikerade, drycken Rom & Cola. I konsekvensen namn borde väl dessutom de flesta juicedrycker, och även frukt som mango eller ananas, kräva åldersgräns?

De här företagen är helt fria att införa vilka korkade regler de vill, men jag har i alla fall köpt min sista kanelbulle på Pressbyrån. I USA säljer förresten 7-Eleven bensin. Om de skulle börja med det i Sverige också, skulle det eventuellt väga upp de här dumheterna.

C.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

18 09 2009
Jacques Pot

Glöm inte att förbjuda oliver också! De används i dry martinis och är av Socialstyrelsen utpekade att leda till tyngre grönsaker.

29 09 2009
Olov

Fantastiskt! 7-Eleven säljer bensin på sina Shell stationer (Shell/7-Eleven). Detta betyder att 7-Eleven i detta ögonblick vägt upp dessa dumheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: