Hjältar – visst finns de!

17 08 2009

Vi här på vår väl inrökta gamla redaktion har idag fått två nya hjältar: Stefan Fölster och Nima Sanandaji, chefekonom på Svenskt Näringsliv, respektive VD på tankesmedjan Captus. Anledningen? En artikel där de sågar våra politikers vilja att krama våra slösaktiga kommuner och tävla i vem som kan vara mest rundhänt i hanteringen av extra pengar till dessa.

Ett smakprov:

”Sverige riskerar att få en utveckling som liknar 1970-talet. Även då drevs utgifterna i kommuner och landsting upp under kriser, och de kommuner som expanderat för mycket belönades med extra statsbidrag…Kan det verkligen vara klok krispolitik att belöna kommunalt slöseri och nedprioritera skapandet av nya jobb?”

Utmärkt!

Det har sagts förut, men det förtjänar att upprepas tills politikerna lyssnar: de kommuner som slösat våra pengar i oaktsamhet och på tramsiga projekt i goda såväl som dåliga tider förtjänar inte en spänn! De har haft alla chanser att effektivisera sina verksamheter och spara medel i ladorna under de feta åren för att bättre kunna möta dåliga tider. När man misslyckats med detta ska det inte på något sätt belönas med pengar. De är som gökungar som alltid och utan skam skriker efter mer.

Vi på redaktionen säger: stå era kast, lär er av detta och rätta munnen efter matsäcken!

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: