De små glädjeämnena

7 08 2009

Ibland får man glädja sig åt det lilla, de där små glädjeämnena i livet. Som den självklara rätten att röka en cigarett i sin egen trädgård.

Miljödomstolen har slagit fast att en kvinna i Åkarp har rätt att fortsätta röka i sin trädgård, trots att hennes granne sökt ett förbud. Grannen i fråga är en advokat. Denne advokat uppges av G-P vara ”rökkänslig” så till den milda grad att denne fått använda sig av en andningsmask när han vistades i sin trädgård. Om detta innebär att grannen är hyperallergisk eller bara inte gillar tobaksrök framgår inte av artikeln. Alldeles oavsett är det en självklarhet att få göra vad man vill i sin egen trädgård, även om det givetvis är tråkigt om grannen är allergiker.

Se där, en liten seger för rättvisan. Förbudsivrare har inte alltid laga rätt att få sin vilja fram. Om grannen hade vunnit hade det satt ett synnerligen inskränkande prejudikat.

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

One response

7 08 2009
C

Om man nu garanterat vill vara ifred i sin trädgård och inte riskera vare sig insyn, cigarettrök eller skällande hundar så finns det en enkel lösning. Flytta till ett hus där du inte har någon granne precis intill. Så enkelt är det.

C.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: