Som klippt och skuret

30 07 2009

Det har skapats viss debatt i Sverige angående omskärelse. Detta bl.a. för att landstingen fr.o.m. 1 oktober ska uppmanas att erbjuda omskärelse av pojkar. Omskärelse är en kulturell, och framför allt religiös, sed som utövas i stora delar av världen – framför allt bland judar och muslimer. Fördelarna anses vara bättre hygien, lägre risk för sjukdomar och att det kraftigt försvårar masturbation (!). Det sistnämnda är också en viktig anledning till varför bruket att omskära barn blivit så populärt. Det finns också en hel hög nackdelar med omskärelse. För det första görs ett helt onödigt medicinskt ingrepp som alltid har vissa hälsorisker. Det påverkar i hög utsträckning hela livet och barnet själv kan inte påverka beslutet. Det finns naturliga orsaker till att män har en förhud. Det underlättar vid sex och onani. Det skyddar penis när den inte används och därmed ökar också njutning när den används. Många män som blivit omskurna som vuxna (och därför faktiskt kan jämföra) klagar över att penis efter omskärelse blivit ”okänslig” och att ha sex känns ungefär som att ha sex med armbågen. Det låter inget vidare.

Kommunisten Ali Esbati (som själv skriver att han är omskuren) rapporterar hur FN och WHO (våra favvo-organisationer…) faktiskt rekommenderar omskärelse. De har alltså som målsättning att så många pojkar som möjligt blir omskurna och i t.ex. Kenya ska 80% av de icke omskurna vara det inom tio år. Bara att langa fram petterniklas alltså.

Vi har ingenting emot att människor frivilligt hittar på allt möjligt med sina kroppar. Det är deras kroppar att göra vad de vill med, även om det (i dina eller mina ögon) är dumt, farligt eller omoraliskt. Att utsätta barn för det är däremot inte rätt. Att FN går ut med rekommendation för manlig omskärelse visar bara återigen på hur organisationen styrs av skurkstater som försöker påtvinga andra sin religiösa tro och moral.

Manlig omskärelse förresten. En annan sed, som det inte talas lika högt om, är kvinnlig omskärelse. Under hyffsat bestialiska former sys helt enkelt slidan igen, eller klitoris tas bort (!). Detta för att kvinnan under samlag inte ska känna njutning och får att mannen garanterat ska få en oskuld till brud. Civiliserat och bra. Gissa vilken religion bruket är vanligt förekommande inom? Får väl se när FN rekommenderar det här också…

Intressant nog håller vi i den här frågan med Vänsterpartiet som förvånansvärt klokt nog menar

… att sexualiteten har ett egenvärde. Den tillhör den enskilde och är inte något som samhället eller kollektivet har rätt att bestämma över.

Så sant som det var sagt. Man brukar säga att libertarianism är ”socially liberal and fiscally conservative” och därför trotsar den traditionella höger/vänster-skalan genom att förespråka liberal syn på sexualitet, äktenskap, droger och värna om äganderätt, fri marknad och handel.

C.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: