Avdelningen ”Får man verkligen skriva så?”

29 07 2009

Uppmärksammar idag, sent om sider, gårdagens ledare i Norra Wermlands Tidning med den slående titeln ”Queermarxisterna slår till igen”. Titeln sätter tonen, eller vad sägs om formuleringar som:

”Syftet är att driva på sexualiseringen av det offentliga rummet och politiseringen av det allra innersta av privatlivets helgd, nämligen sexualiteten. Pride är således inte heller så mycket den påstådda frizonen för HBT-personer, som det är en tummelplats för allsköns kulturradikaler. Jämlikhetssträvandena har övergått i ren och skär queermarxism, komplett med en stenhård ‘den som inte är med oss är emot’-attityd och kamp för att ersätta befintliga och naturligt framvuxna strukturer med nya konstruerade.”

Jeez Louise, får man verkligen lov att skriva så nu för tiden? Helt ostraffat? Gudrun & Co kommer väl att få blodstörtning och bomba redaktionen.

Läs ledaren i sin helhet, den är klart läsvärd. All heder åt NWT som vågar sticka ut hakan och ge en annan bild av Pride än bara den vanliga rosaskimrande rapporteringen som brukar dominera medierna år efter år. Någon måste ju föra talan för alla helt vanliga homo-, bi- och transsexuella som snällt går upp varje morgon, går till jobbet, jobbar i åtta timmar och pyntar 65 % i skatt som alla vi andra rövapor gör. Pride är inte representativt, så enkelt är det. Extra pluspoäng för att NWT ger det genusindustriella komplexet ett par saftiga kängor också, genom att kritisera alla fnoskiga queer-teoretiserande kulturtanter som funnit en ny hemvist nu när Berlinmuren fallit och som oombedda gjort sig till talesmän, förlåt talespersoner, för alla homo-, bi- och transsexuella.

Även Johan Ingerö har en bra kommentar på ledaren.

”Jag känner HBT-personer som undviker Pride. De vill nämligen slippa ses som onormala, och avstår följaktligen från att paradera iförda läderkalsonger med fastnitade påfågelfjädrar. För övrigt är det högst märkligt att samma feminister som gnölar över reklam för underkläder är så begeistrade i just denna typ av offentlig sexualisering.”

Gack och läs!

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: