Samhällsomstörtande våld

7 07 2009

Sydsvenskan skriver om den rapport som Säpo tagit fram angående våld bland extremistiska grupper i Sverige. Nu är det förstås ”extremist” förstås ett dåligt ord med osäkert innehåll. Är extremister de som står för åsikter som de flesta i samhället tar avstånd ifrån? I så fall är lustigt nog praktiskt taget alla svenska riksdagspartier extremistpartier. Redaktionen på Konstant Magasin är i högsta grad extremistisk. Nåväl. Säpo syftar i alla fall på de grupper på både vänster och högerkanten som sysslar med våld i politiskt syfte. Rapporten kommer fram till att både kommunister och nynazister är ungefär lika farliga. Det är en fullt acceptabel slutsats som vi nog haft på känn rätt länge. Vi skulle också vilja passa på att klämma in fotbollshulliganer och veganer. Det är nämligen människor som av olika anledningar vill slåss, bråka och förstöra för andra människor. Sen vilka åsikter de råkar hamna i närheten av påverkas nog mest av slumpen.

En favorit-idiot som är exempel på just detta är Abu Usama El-Swede som i våldets bana prövat på både fotbollshulligan, nynazist och till slut fastnat för millitant islamism.

Det som man däremot kan fråga sig vilken grupp som egentligen kan anses vara farligast för samhället. I mellanmjölks-Sverige görs ingen sådan bedömning (i alla fall publikt) utan ”vänsterextremister” och ”högerextremister” är preciiiiiiis lika farliga, men kanske på olika sätt. Kan det egentligen vara så att den farligaste av dessa två grupper är den största?

C.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: