Det våras för Baylan?

9 06 2009

DDR

Maria Rankka skriver mycket tänkvärt på Newsmill med anledning av Ibrahim Baylans eftervalsanalys. En eftervalsanalys av ”Bagdad Baylan” som Ingerö skrattade rått åt (8/6, ”Bagdad Baylan deklarar: Valet en seger för vänstern”).

Hon påminner oss om att det inte var länge sedan sossarna var det överlägset dominerande partiet i Sverige. Men något har hänt. Sossarna är inte längre det enda partiet, Sveriges politiska landskap har i viss mån ritats om. Sossarna kan inte längre hävda att de är ”det statsbärande partiet”. Visst, Moderaterna har förskjutit hela det politiska spektrat åt vänster, men det har trots allt varit en rörelse från ett högerperspektiv.

Sossarna undrar fortfarande vad som hänt, efter det förra riksdagsvalet. De undrar vad som hände med deras hegemoni och ser valet 2010 som sin självklara revansch, då ordningen ska återställas och ett nytt tusenårigt socialdemokratiskt rike kommer att återinföras. Men något har hänt. Svenskarna har förstått att det finns alternativ och ingen önskar sig tillbaka till det som Filip och Fredrik, i ett genidrag, kom att kalla för DDR-Sverige.

Ledsen att säga det Baylan, men du ska nog inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

/Jacques Pot

Uppdatering: Katrine Kielos har också tröttnat på retoriken.

Uppdatering 2: Expressen skriver under rubriken ”Mona mörkar fiaskot” en sågning av eftervalsretoriken, de också. Och du vet ju att det är allvar när till och med Göran Greider (mannen som gav semlan ett mänskligt – och runt! – ansikte) säger saker som ”Det håller inte. Det blir nästan pinsamt”, om firma Sahlin & Baylans eftervalsanalys.

Även Erik Laakso skriver tänkvärt om valresultatet.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: