Med foten i klaveret

27 05 2009

Klaveret

Om ni undrar vad det tutande ljudet var, så var det vår kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth som trampade i klaveret. Det är ju inte speciellt fiffigt av en minister att kommentera ett pågående rättsmål och hon har redan fått äta upp det. MP är inte dummare än att de ser målchansen och skaffar sig en frispark.

Inte för att vara sån (eller jo, precis för att vara sån), men jag kan inte låta bli att tycka att det är gott åt den där Östermalmsstofilen att få ett skrubbsår. Vad fasen ska vi med en kulturminister till, förresten? Klarar inte kulturen sig själv? En del av konstnärskapet är väl det individuella uttryckssättet som bara kan skapas i frihet, så varför ska vi styra konsten politiskt för? Och om någon konstform eller konstnär nu inte klarar sig själv för den väl gå under då. Märkvärdigare än så är det inte.

Vår kulturminister reagerar ovanligt tjurigt och vägrar nu bittert att kommentera det hela. Det kanske är bäst att stå still när man redan kört foten genom dragspelet.

Överlägset skojigast i sammanhanget är The Pirate Bays Peter Sunde som författat en förkrossande älskvärd inbjudan till ministern.

Ibland är politiken exakt som ett avsnitt av Yes, minister. Det är de ögonblicken jag lever för.

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: