The bullshit cometh

22 05 2009

Allas vår favorit vit-tjockis-ignorant-amerikan Michael Moore kommer att släppa en ny film till hösten. Vad trevligt, jag har riktigt längtat efter något att skratta åt.

Hans nya film kommer att handla om finanskrisen, vilken Moore kallat:

”det största rånet i det här landets historia”

Mjahapp, det här kan nog bli en höjdare.

Jag dimmar belysningen, gnuggar kristallkulan och kommer med följande förutsägelse: Moores budskap kommer vara att det är Den Ondsinta Nyliberala Komplotten (DONK) och bristen på regleringar som ledde till krisen, den svenska vänstern kommer okritiskt att hylla filmen, landets kulturbilagor kommer att fyllas med analyser av filmen (alla positivt inställda förstås) och filmen kommer att krylla av sakfel, halmgubbar och röda sillar och givetvis kommer den att nomineras i Cannes.

Någon som sätter emot?

/Jacques Pot

Snubben ser så bäng ut att man inte ens behöver skriva en rolig bildtext.

Snubben ser så bäng ut att man inte ens behöver skriva en rolig bildtext.

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

22 05 2009
Fredrik

Jga har också mina invändningar mot Herr Moore, men gnuggar min egen kristallkula och ser att han faktiskt gör nytta med den här filmen som med de andra .
Frihet för vem?

23 05 2009
Anna

Och självklart kommer allt att vara Bushs fel (när det i själva verket var under Clintons tid man införde subprime-lånen)

24 05 2009
Mikael i götet

Men även om det var under Bill Clintons tid som Suprime-lånen infördes så hade Suprime-lånen inte haft samma effekt idag om USA hade haft en Allmän sjukvårdsförsäkring som grannlandet i norr – Kanada.
För vad gör människor om de har att välja mellan att amortera på sitt Suprime-lån eller att ha kvar sin dyra sjukvårdsförsäkring?
Sjukvårdsförsäkringen väljer förstås folk först och främst eftersom den är livsuppehållande.
Med Michael Moores film Sicko så blev i vartfall amerikanerna upplysta om att både Bushadministrationen och FDA motverkar att amerikanarna skall ha tillgång till läkemedel med så låga priser som möjligt.
Fd.Vice VD för världens största läkemedelsflretag Pfizer, svensken Peter Rost som skriver regelbundet för sajten Realtid.se skriver återkommande om hur FDA och amerikanska politiker har under lång tid motverkat amerikarnas rätt till lägre priser på läkemedel av konkuirrerande (läs:utländska läkemedelsföretag) läkemedel för att de inhemska läkemedelsföretagen skall kunna generera max vinster på bekostnad av sin egen befolkning.
Ärt inte det landsförräderi, om något??

24 05 2009
konstantmagasin

@Fredrik: visst gör han nytta med sina filmer, jag tycker att det är bra att han finns. Jag håller knappt med om ett ord han säger, men jag tycker att det är bra att han skapar debatt. Frihet för vem? Vad sägs om för alla?

@Anna: kul att någon har koll på historien. 😉

@Mikael i Götet: din koppling mellan subprimelån och sjukvård är ju inte direkt klockren. Finanskrisen hade inte varit lättare att hantera om USA var Kanada, dessutom får folk stå för sina egna ekonomiska val. Om man inte har råd med hus utan att ge avkall på sjukvård, ja då får man fatta ett eget val efter sina egna prioriteringar. Men visst ska man inte ägna sig åt protektionism och favorisera inhemska bolag bara för att de är inhemska.

28 10 2009
The bullshit cometh II « Konstant Magasin

[…] har tidigare skrivit om Michael Moores nya film, när den fortfarande var på ryktesnivån. Detta har vi givetvis sett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: