Förtryckarnas fackförening

13 05 2009

Det tydligaste tecknet på att en värld utan Förenta Nationerna hade varit en bättre värld är FN:s råd för mänskliga rättigheter. Igår omvaldes 18 platser i rådet och människorättsorganisationenerna UN Watch och Freedom House kunde meddela att 40 % av kandidaterna var direkt olämpliga att bedöma människorättsbrott och försvara mänskliga rättigheter. Bland annat Kina, Kuba, Ryssland och Saudiarabien behåller sina platser. Hipp hurra.

Reuters rapporterar att Tjeckiens före detta president, Vaclav Havel, blästrar rådet fullständigt: valet är en fars, det borde bojkottas och inga länder med fläckade mänskliga rättigheter-protokoll borde över huvud taget tillåtas deltaga i valet. Detta kan tyckas vara självklarheter, men i FN:s uppochnedvända värld verkar allt vara tillåtet.

Man antog förra året en resolution som förbjuder förtal av religioner. Detta för att skydda alla muslimska diktaturer från kritik. Särskilda observatörer för mänskliga rättigheter i Darfur, Kongo-Kinshasa, Kuba och Vitryssland har avskaffats. Man har formellt kritiserat Israel 15 gånger. Burma en gång. Sudan en gång. Kuba noll gånger.

Dessbättre ser det ut som att USA rider ut för att rädda oss. Igen. Man kommer att ställa upp på att försöka få en plats i rådet, efter åratal av bojkott. Eller som Brett Schaefer, vid Heritage Foundation uttrycker det hela:

–Européerna vill att USA ska ta ledningen i debatten och även smällarna för att ta upp frågor om mänskliga rättigheter.

Vi har ett annat förslag. Det är inte originellt utan har sagts åtskilliga gånger förut. Det förtjänar dock att sägas igen: lägg ner FN. Starta ett nytt nationernas förbund med strikta krav på medlemskap. Diktaturer, teokratier och dårfinkar icke välkomna. De kan stanna i sandlådan som heter FN.

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

13 05 2009
14 05 2009
Ebola

Trillade in på den här sajten (via Svensk Damtidning, kan tilläggas) och kom att tänka på Er.

http://traditionochfason.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: