Apornas plan(et)

11 05 2009

Aah, än en gång är det dags för vårt lands kära fotbollssupporters att utöva sin favoritsport – misshandel.

Ett plan med Djurgården-supportrar skulle flyga från Malmö till Bromma, men redan innan start fick man släppa av fem personer, vilka hämtades av polis. Detta efter att två supporters hållit fast en medpassagerare, medan en tredje supporter misshandlade denne. Vad hade passageraren gjort? Visat civilkurage genom att försöka lugna supportrarna när de betedde sig hotfullt mot flygets personal.

Man tycker att detta borde fått resterande supporters på planet (30-40 personer) att lugna sig, men icke då! Bråkandet fortsatte under hela flighten och planet fick mötas på Bromma av ett stort polispådrag.

Vad som hände med de som blivit omhändertagna? Det är så sorgligt att jag inte orkar skriva om det. Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen i Stockholm får själv berätta:

– Alla är identifierade men ingen är frihetsberövad. Åklagaren kommer att titta på det här och förhoppningsvis blir de lagförda, säger Bengt Kihlberg.

Härligt! En stackare har blivit misshandlad, medresenärer har trakasserats, personal har trakasserats och polisen har fått sätta in rejält med resurser, skattebetalarna står för hela notan och ingen är häktad. Djurgårdarna (ett mer välpassande namn torde vara svårt att hitta) måste verkligen vara stolta.

Frågan är: varför betalar vi för det här tramset? Vi förvärvsarbetande skattebetalare pyntar snällt hälften av våra inkomster i olika skatter och betalar sportfånarnas arenor, matcher, polisbevakning, vandalism, orsakade sjukhusräkningar, med mera, med mera. Likt herr Johan Ingerö kan vi inte låta bli att fråga oss: varför ska vi betala för detta? Låt sportfånarna och klubbarna betala sin egen kultur, så kanske de blir lite mer aktsamma över hur de beter sig. Om inte så får de gå under. Icke mig emot.

Doktor Konstant sätter i alla fall följande diagnos på supportrarna: regredierad evolution – aldrig är det väl så tydligt att vi är besläktade med primaterna som när fotbollssupportrarna är ute och reser.

/Eder förbundne, Doktor Konstant

Yes - nu ska vi åka till Malmö och slååååss!

Yes - nu ska vi åka till Malmö och slååååss!

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

11 05 2009
Bosse Westerlund

Apornas plan(et) som sagt.
Huliganism är en sorts terrorism, att sprida skräck i andra människor och att förändra verkligheten så att den stämmer med ens sjuka ideologi/ideer.

Bura in packet, släng nycklen i vaet och förneka i 1000 år att dessa har funnits.
Halshugg dreggen och bränn liken. Det är vad dom förtjänar, men vi lever ännu i en demokrati i Sverige, så vi vara lagom mesiga i en domstol och släppa dreggen på direkten och ge dom 42kr i böter eller så.

/Bosse

11 05 2009
Vanilj

Finns det något tänkbart sammanhang i världen där du inte skulle tro på det som står i media? Eller innebär en man i fleecekofta med tillgång till tangentbord att det han skriver automatiskt är sanningen, om det publiceras under en dagstidnings logga?

Förresten – läste ni om den ansiktslöse dvärgen som flög ballong till Saturnus häromveckan? Det måste vara sant, jag läste det i En Ding Ding Värld.

11 05 2009
konstantmagasin

Bäste herr Vanilj,

Vi är väl bekanta med dvärgen, herr Fahlberg. Det var under tragiska omständigheter han förlorade sitt ansikte och vi anser att han är en riktig kämpe som inte bara orkat komma tillbaka till samhället, utan även organiserat Saturnusresan ni refererar till.

Det är därför vi på Konstant Magasin är stolta över att ha sponsrat hans expedition med 10 000 kr och försett honom med luftballongen han färdas i, på vilken man kan se vår logotyp.

Varma hälsningar,

Doktor Konstant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: