Roxette hotar med comeback

8 05 2009

Roxette har dessvärre återförenats. Detta skedde i Amsterdam, där Per Gessle bjöd in Marie Fredriksson till att sjunga två Roxettelåtar med honom på scen.

Figures. Det är bara i Amsterdam som det går att stå ut med Per Gessles infantila bräkanden och avgrundsdjupa brist på talang. Det går inte att genomlida en konsert med killen om man inte är så hög att bartendern får hojta till en uppe i taket och fråga vad man vill ha att dricka där man flyger omkring.

Men är inte detta bara skrämselpropaganda från Gessle/Fredriksson? Var inte detta bara en one-off-pryl de gjorde för att ta en promenad ner för minnenas allé? Är de verkligen tillbaka? Tyvärr, de har två nya låter redo som ska släppas i höst och Gessle hotar med att han material färdigt för ett helt Roxette-album.

Så grattis alla töntar – världens mjäkigaste ”rockband” kommer att bjussa på nytt material i höst. Det är svårt att summera allt som är fel med Per Gessle, så det är bara att lämna sammanfattandet till den genialiske serietecknaren Jan Berglin:

”…den där goddagspilten Per Gessle som skriver låtar som är som syltmackor med majonnäs på.”

Shit vad jag håller med. Texterna är så banala att han som en vuxen man borde skämmas. Musiken är inte bara dålig på ett anonymt sätt; det är en brist på kvalitet som etsar sig fast i hjärnbarken. Och i sällskap med Marie Fredriksson, en högst ordinär sångerska, ligger man lugnt skvalpandes i mittfåran; musikens motsvarighet till lättmjölk – intetsägande, tråkigt, ohyggligt mesigt och det är bara att hälla ut smörjan i vasken. Och givetvis vansinnigt populärt hos medelsvensson. Förstås. ”Det är så somrigt och man blir så glad av hans musik”, säger alla svenne-coco-fans som någonsin intervjuats i samband med en Gyllene Tider-turné.

Hur låter då Roxette anno 2009? Kan man få en sneak peak? Jodå, Gessle hade följande att säga:

– Det kommer att låta alldeles förträffligt! Jag vet inte om vi ska använda ett klassiskt band eller maskinparken. Det beror på vad det blir för låtar. Alla vägar är öppna.

Jepp. När du inte trodde att det kunde bli sämre: Roxette med playback.

Ett erbjudande till alla som läser detta: 10 000 kr för Per Gessles huvud. Jag vill dricka öl ur hans tomma skalle samtidigt som jag grillar och lyssnar på Slayers ”Reign in blood”-platta.

/Jacques Pot

Jäää, kom igen nu dååå! Nanananana, nananananana, nanananana, nananana - shiis gatt de look!

Jäää, kom igen nu dååå! Nanananana, nananananana, nanananana, nananana - shiis gatt de look!

<a

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

8 05 2009
Carlsberg

Åhh snälla. Låt detta inte hända mänskligheten ännu en gång. Nu är det fan dags att hoppa !!!

9 05 2009
konstantmagasin

Carlsberg, låt oss knäppa våra händer tillsammans i bön och innerligt önska att detta kommer att gå över. Likt en förkylning.

/Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: