Upp till kamp?

30 04 2009
Sömnlöst i natt?

Sömnlöst i natt?

Vad ska Wanja Lundby-Wedin prata om på första maj, undrar SvD:s ledare skadeglatt?

Ja, det kan man sannerligen fråga sig. Det är en skadeskjuten så kallad arbetarrörelse som ska linka fram längs gatorna imorgon och rabbla sina slogans. ”Mer till alla”, ”Höj skatterna”, ”Nej till att förlora jobbet”, ”Fy för tillväxt” och ”Men växthuseffekten då?”.

En nationell helgdag tillägnad en specifik politisk idé. Det är så dumt att man bara blir trött. Och otidsenligt. Det var patetiskt när sossarna tågade när de själva hade makten och det kommer nog att bli ännu mer ömkansvärt i år, med skandaler inom rörelsen, dalande opinionssiffror och en opposition av det rörigare slaget.

Men det är ok. Ni kan få första maj. Vi kapitalister har ju de andra 364 dagarna på året.

/Jacques Pot

Uppdatering: ett helt gäng klubbordföranden har tröttnat på att klä skott för Sahlin och Lundby-Wedin och kräver idag deras avgång. Schysst timing.

Uppdatering 2: Wanja har i alla fall något att säga. Hon vill låna pengar för att spräcka utgiftstaket och skapa artificiella statliga jobb. Det låter ju som en plan.. Eller nåt.

Uppdatering 3: Nu har tanten snackat och det var samma gamla munfull med munvatten som svischade över från den ena sidan munnen till den andra. Regeringen skapar klassklyftor genom att sänka skatterna, de rika blir rikare och nyliberaler är dumma. Jaha. Så nu är Wanja redo att lämna detta bakom sig.

– Jag möter inte några stora protester och det är viktigt att kunna gå vidare och prata om andra frågor nu.

Vi tror inte att folk glömmer så lätt som du hoppas, Wanja. Ett sådant formidabelt sänke du kommer att vara för oppositionen.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

1 05 2009
Paris Hilton

Det heter inte ”medans”, det heter ”medan”. From förhoppning. Från det ena till det andra. Novus opinionsmätning. Inte oväntat. Regeringens tyranni över internet börjar få genomslag hos den medelklass den alltför lättköpt och framgångsrikt dragit till sig genom motståndarens oduglighet, och som nu börjar vakna upp och inse sina verkliga intressen visavi det monopolkapital i vars ledband regeringen helt och hållet går. Den självförvållat kvaddade socialdemokratin synes oupplösligt kedjad vid sina blysänken Sahlin och Lundby-Wedin. Den förra är bara hjälplöst tafflig och bortkommen och klarar överhuvud taget ingenting på egen hand och den senare tänker bara på sin egen makt och prestige så varje anständig människa rodnar sig fördärvad inför skamlösheten. Det blir Vänsterpartiet och Miljöpartiet som skördar frukterna av det här, plus i viss mån Sverigedemokraterna och Piratpartiet och kanske Junilistan. Kristhycklokratena är på väg ut, och det ska vi enbart vara tacksamma för. Den klämkäcka Olofsson och hurtbullen Björklund inger inte heller stort förtroende. Reinfeldt har åtminstone lite skalle, om inte hjärta, varför moderaterna klarar sig bäst på den kanten.

– Jenna Jameson

1 05 2009
konstantmagasin

Madame, we stand corrected. Förutom att vi inte kan minnas att vi gjort oss skyldiga till några grammatiska övertramp då.

I övrigt är vi imponerade av er munvighet (pun intended), även om vi inte är helt säkra på att vi håller med om allt ni skriver och slutsatserna ni drar.

En sak kan vi dock enas om: åker kd ut ber vi att få bjuda upp till en tango på deras grav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: