Ner med de tamilska tigrarna!

28 04 2009

Vi noterar att Bildt får sitta hemma medan hans kollegor från Storbritannien och Frankrike åker till Sri Lanka för att försöka mäkla fred mellan den lankesiska regeringen och gerillagruppen de tamilska tigrarna.

Bildt blir förstås förbannad och tar hem Sveriges ambassadör från Sri Lanka och säger på sin blogg att detta kommer att ha ”betydande återverkan” på relationerna med Sri Lanka.

Själva kan vi bara skaka på huvudet och konstatera att det är vårt eget fel att vi nu skäms ut på den offentliga arenan. Vi har nämligen gullat med de tamilska tigrarna och låtit dem demonstrera med flagga och allt på våra gator och torg. Som vanligt låter vi oss förföras av bilden att det är en liten grupp frihetskämpar som slåss mot en ondsint och totalitär regering och kastar armarna om dem utan att veta vad det är vi omfamnar.

De tamilska tigrarna är en terroristorganisation som är pionjärer inom självmordsbombning. De använder och har sedan bildandet 1976 använt detta fega och förkastliga angreppssätt mot civila mål, med fruktansvärda följder. Man har genomfört självmordsbombningar med en sådan frekvens att världens alla muslimska terrorister framstår som ett gäng söndasskolelärarinnor i jämförelse. De tamilska tigrarna har ett antal vidriga massakrer på sitt samvete, ett axplock är Aranthalawamassakern, Anuradhapuramassakern och Kattankudymassakern.

Jo, sen använder de ju barnsoldater också. Och 1990-1992 genomförde de en etnisk rensning av de norra och östra territorierna på Sri Lanka. Och så vidare.

I sammanhanget känns det inte så konstigt att Carl Bildt, utrikesminister i ett land som tillåter dessa människor demonstrera med sina synboler i högsta hugg, får sitta hemma. Förhoppningsvis leder detta till en debatt om dessa smutsiga terrorister.

Vi på redaktionen tror visserligen på total frihet, att alla som vill har rätt att demonstrera med vilka fanor och symboler man vill. Men det är märkvärdigt att Sverige inte tillåter svastikor i det offentliga rummet, medan symboler för en bloddränkt, urskillningslös terroristgrupp anses vara okej.

Ner med de tamilska tigrarna!

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

28 04 2009
sanasawa

Men snälla, var mera partisk.

Singaleserna trodde att bara för att de var 75% av befolkningen kunde de göra sitt språk och sin religion till till de enda rätta, och systematiskt trycka undan alla andra.

De trodde fel.

28 04 2009
Jonny Svensson

@sanasawa

…och därför skall Sverige härbergera terroriströrelser?

28 04 2009
Gustaf

Och herr Pot är förstås betydligt mer påläst än tex. professor Peter Schalk vilken tydligen har den motsatta åsikten.
– Snälla du, definiera terrorism, vad är skillnaden mellan en liten grupps våldsanvändande och en hel stats, är inte båda terrorism. Folk måste väl få svara med samma medel?

Bara för att man är blå behöver man inte försvara alla totalitära styren!

MVH
Gustaf

28 04 2009
konstantmagasin

Här vart det änna rörigt, låt oss försöka styra upp detta.

Jag har absolut inte sagt att den lankesiska regeringen och dess styrkor är goa gubbar – det är de inte. De har varit med att skapa den nuvarande situationen med civilister i kläm mellan två stridande parter.

Gustaf och sanasawa – jag har ytterst svårt att se att det över huvud taget går att rättfärdiga massakrer på civila, självmordsbombningar och rekryterandet av barn för krigföring. Det tror jag egentligen inte att ni tycker heller.

Jag tänker inte grotta ner mig i att definiera terrorism i minsta beståndsdel och det anser jag heller inte att jag behöver för att säga att dödligt våld riktat direkt mot civila är terrorism.

Sedan är jag inte blå Gustaf. Jag vete farao vad min färg är, men historien visar att det är den blodröda vänstern som urskillningslöst hoppar i säng med snart sagt varenda diktatur den hittat.

/Jacques Pot

9 06 2013
sasi

Ursäkta ”Jacques Pot” du lever säkert ett skönt liv men innan du skriver sådana saker så borde du ta reda på din fakta bättre. Jag som Tamil har inget emot singaleserna men det den singalesiska regeringen gör mot vårt folk är oerhört oacceptabelt. Du som säger att tamilska tigrarna är ”terrorister” vet du ens vad dem strävar efter?! Dem vill ha frihet. Dem är den enda organisationen som vi har haft som hjälp för att kunna skydda oss och göra så att vi kan leva ett friare och tryggare liv i framtiden. Har du sett ens hur många tamiler som har dött. Försök söka ”tamiler i sri lanka” på Google och så får du se vad vi har gått igenom. VI ÄR OCKSÅ MÄNNISKOR! De singalesiska soldaterna våldtog våra kvinnor, dödade gravida kvinnor, dem visade inte heller nåd oavsett ålder eller kön. Vi fick fly från landet. Dem torterar fortfarande vårt folk. Vi har inget hem. Nyligen har jag även hört att dem säljer tamilernas hem utan tillstånd. Barnsoldaterna som du tog upp innan, var över 18 år och bestämde själva för att slåss för sitt land, familj och framtid. Är detta då värre än vad den singalesiska regeringen gör?; att skjuta barn Utan de tamilska tigrarna vad skulle vi ha tagit oss till. Även om dem nu säger att de tamilska tigrarna är besegrade och kriget är slut så tycker vi tamiler att det inte är sant. Inget är slut. Det fortsätter än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: