Dressed to kill

28 04 2009

Eddie Izzard kommer till Sverige!

Den transsexuella engelska stand up-komikern ska förära oss med besök i december och självklart ska vi tjacka biljetter på måndag, då de släpps.

Eddie Izzard är svårplacerad politiskt, gillar inte schablonbilden av transsexuella som fjollor, beskriver sig själv som en ”executive transvestite” och är roligare än en helkväll med folkdans på redbull och vodka. På sistone har han dock börjat klä sig som en vanlig man och har till och med odlat ut ett skägg. När han blivit tillfrågad om sin skenbara förvandling har han bara med en axelryckning svarat ”Well, I have a boy-mode and a girl-mode, and right now I feel like boy-mode.”

Men som sagt, framför allt är han fanatiskt rolig. Det som är klurigt med Izzard är att hans stand up egentligen inte följer den vanliga berättelse-överdrift-punchline-rutinen, utan är mer som en förvirrad monolog med vissa röda trådar. Detta gör det svårt att summera hans humor. Jag menar, hur kan man förklara för någon att världens roligaste skämt är ”Hello, we’re murderers. Uh, Twix please.” Hans humor och ämnen har en enorm spännvidd och sträcker sig från att driva med religioner till att kommentera på världshistorien och allt där emellan. På sistone har han tydligen börjat använda sin iPhone på scen (Izzard ska tydligen vara en teknikfreak) och kollar upp saker på Wikipedia och Google under showen för att få material att skämta om.

Lita på min goda smak: spring och köp biljetter och se mannen! Troligen världens roligaste stand up-komiker.

/Jacques Pot

Did I leave the gas on?

Did I leave the gas on?

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: