Vänsterslödder

26 04 2009

Idag genomfördes något som beskrivs i media som en ”presskonferens” där det upplystes att det i Lund kommer ske ockupation av tre hus. Vad praktiskt. Det är bara att plocka in brottslingarna med en gång. Kunde man tänka sig. Men, nej nej, detta är en jätteskojig ”festival” och liveband och allt. Alltså… det är fullständigt okej att det finns människor som har alla möjliga konstiga och tokiga åsikter, men i ett civiliserat samhälle måste äganderätten alltid respekteras. Barn får lära sig relativt tidigt att detta är mitt och detta är ditt. Ägenderätten är lika fundamental och lika helig som rätten till livet. Det går inte att ha någon form av samhälle utan den. Många har försökt att ignorera den, och gissa vad? Det har alltid gått käpprätt åt helvete. Ockupation av annans egendom är ett angrepp på hela samhället och det är enormt viktigt att vi gör motstånd mot det, precis som att vi skulle göra motstånd mot främmande makt som invaderar oss. Det är rentav ett av mycket få tillfället då det är befogat att använda våld. För att skydda liv och för att skydda egendom. Tråkigt nog kommer ingenting av det här hända utan vi kommer snarare få se ”dialogpoliser” och gulligullande. Man tar sig för pannan.

Socialistiska nyhetstidningen Skånska Dagbladet citerar ”experter” som hävdar att det rör sig om ”ett uttryck för desperation hos unga bostadslösa”. Yeah fucking right. Detta är försenad tonårsrevolt mot samhället från ungdomar som vuxit upp med att få allting de pekat på och haft föräldrar som tyckt det varit dumt och elakt att behöva någon form av uppfostran eller disciplin. Jag sätter en månadslön på att inte en enda av husockupanterna saknar bostad, möjligtvis frivilligt (ja, det finna såna med…). Fy för satan.

C.

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

26 04 2009
Stefan

Kom och visa ditt ”motstånd” på festivaldagarna då, men precis som du säger att polisen är passiva så är du lika passiv själv och endast sitter bakom internet och döljer dig bakom din anonymitet. Dem på presskonferansen gick ut face to face mot media och alla som var intresserade av festivalen. Detta är ett mod som du, ditt äckliga kräk aldrig kommer visa. Liberala as som er har aldrig varit ett problem när ”vänsterslödder” ska ha sina manifestationer, ert motstånd sträcker sig till insändare och blogginlägg, för ni är väl handlingförlamade svin som alltid haft andra människor som gjort ett skitjobb. Fortsätt ha ett trevligt liv bakom datorn och långt borta från majoriteten utav Lunds ungdomar verkliga livssituation, era patetiska fega kräk.

27 04 2009
konstantmagasin

Nämen hej, Stefan, vad trevligt att du hittat hit! Du har fullkomligt rätt i att vi inte kommer och göra motstånd mot er under festivaldagarna. Den största anledningen till det är att samhället vi har nu inte är värt att försvara på ett sätt som innebär att gå utanför lagen. Ni respekterar varken lagar, demokratin som stiftat dem eller den stora, stora majoriteten som anser att ni har fel. Vi skriver blogginlägg, artiklar och debatterar. Det är inte passivitet. Det är att aktivt verka för politisk förändring på ett civiliserat sätt.

Att hålla ”presskonferens” för att utannonsera kommande kriminalitet är inte modigt när det sker i ett samhälle som är genomruttet och fullkomligt accepterande. Det är inte ens mod på ett personligt plan utan snarare ett tecken på utebliven tonårsrevolt. Det är tonårsflickan som konfronterar en svag förälder och säger ”Jag röker och krökar! Och det tänker jag fortsätta göra vad ni än säger! Sådeså!!”

Jag skulle vilja se ett intressant experiment. Tänk att bygga en egen liten stad eller samhälle bara åt er. Ni kan få styra preciiiiis som ni ville. Tillsätt en borgmästare? Kollektiv? Gemensamt ägande? Avskaffad valuta? You name it. Vet du vad. Jag tror inte ni skulle överleva ett år, och långt innan dess hade ni hatat varandra mer än ni nu hatar de som inte följer era åsikter.

29 04 2009
Limbah

Vilket bra svar från bloggens ägare! Konstruktivt och sakligt.

Stefan, om du nu nödvändigtvis ska ockupera hus, kan du inte då passa på att förklara på vilka punkter samhället har svikit dig och dina vänner och hur ni skulle vilja att dessa punkter åtgärdades?

För mig som liberalt as är det svårt att förstå er annars. Jag är alldeles för insnöad bakom min datorskärm.

30 04 2009
konstantmagasin

Tack Limbah, you made our day!

15 05 2009
Ockupationslek i helgen « Konstant Magasin

[…] då var det imorgon dags för ockupationsfestival i Lund. Vi har redan sagt vad vi tycker om detta, men idag kom det i alla fall fram att polisen har viss mått av humor då de satt upp en lapp i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: