Into the great wide open

8 04 2009

Mona Sahlin, Wanja Lundby-Wedin och (s) fortsätter att störta likt ett JAS-plan i styv kuling. Väljarnas förtroende för Sahlin är nu nere i vad som måste anses vara en bottennivå för en socialdemokratisk partiledare. Den patologiskt giriga Lundby-Wedin håller sig krampaktigt fast vid sitt jobb, när hon logiskt sett är den som självmant borde lämnat in sin avskedsansökan. Med stelopererade leenden sitter de båda företrädarna för Sveriges arbetare i morgonsoffan och försöker imitera något som liknar avspänd hjärtlighet och ärlighet. Resultatet ter sig mediokert.

Är någon förvånad? Mona har inget att säga om ekonomin, allt (s) och den övriga oppositionen kan göra är att gnälla över att regeringen inte pumpar in tillräckligt mycket pengar i kommuner, landsting och myndigheter för att klara av krisåren. Vilkas pengar, nänns man fråga? Jo våra pengar, förstås. Oppositionen kräver att politikerna ska muta oss med våra egna pengar. Vi på redaktionen är icke roade av denna ”lösning”, annat än att vi betraktar den som varieté-humor.

Lundby-Wedin och LO ska vi inte ens prata om. Deras förtroendekapital torde anses vara fullkomligt förbrukat vid det här laget. Som Aftonbladet skriver: vad ska Lundby-Wedin tala om på 1:e maj – vädret? Redaktionen är förstås överlycklig över att Lundby-Wedin sitter orubbad i sitt bo – vilket formidabelt ok om halsen på den s.k. arbetarrörelsen inför nästa val!

Hur ska dessa personer kunna övertyga Sveriges arbetare om att rösta på dem i nästa val? Sahlin är en populistisk vindflöjel som historiskt visat sig vara allt annat än hederlig, har fuskat och fifflat överallt hon kommit åt och därtill har hon misslyckats med varenda politiskt uppdrag hon någonsin fått och dessutom misslyckats i sin patetiska sejour som företagare. HBT-frågor, queerteori och jämlikhet står högst upp på listan över hennes prioriteringar. Prata om ekonomi och hon ser ut som en hund man visat ett korttrick för. Den chict arbetarklassiga Lundby-Wedin har visat sig vara en minst lika god kålsupare som någon girig champagnehävare på Stureplan som kompenserar sin brist på talang med fiffel. Därtill borde det ifrågasättas huruvida hon lider av dyslexi, då hon icke verkar kunna läsa innantill i papper hon sätter sin signatur på. Säkerligen finns det i så fall någon käck ABF-kurs för att övervinna detta handikapp.

Är det någon som på allvar tror att denna ickedynamiska duo kommer att kunna övertyga grovarbetare att rösta på (s) i nästa val? Att de framstår som trovärdiga för en byggarbetare? Att en svetsare tycker att de är ärliga? Att en sjuksköterska tycker att de verkar ha rätt prioriteringar? Att döma av Lundby-Wedins framträdande inför Byggettan torde svaret vara nej.

Arbetarrörelsen befinner sig alltså i fritt fall; utan bra ledare, utan goda förebilder, ingen politik att tala om, den politik man vill föra går enbart ut på att kritisera regeringen över att den inte är tillräckligt släpphänt och frikostig med skattebetalarnas medel i kristider.

Doktor Konstant sätter diagnosen: going down.

/Eder förbundne, Doktor Konstant

-Wanja, det synes mig att vi störtar? -Käft och styr, Mona!

-Wanja, det synes mig att vi störtar? -Käft och styr, Mona!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: