Mats Qviberg for statsminister!

18 03 2009

mats-qviberg-2

I Skattebetalarnas utmärkta medlemstidning Sunt Förnuft (vilken vi förstås får till redaktionen) finns det i detta nummer en fullkomligt kunglig intervju med finansmannen Mats Qviberg. Sicken chef! Det är tre sidor späckfulla med fantastiska citat och one-liners, allt för många för att citera alla, men här kommer ett fint axplock som redaktionen högljutt instämmer i:

Som svar på frågan om pengar är roten till allt ont:
”Det finns massor som är positivt med pengar så jag anser tvärtom att pengar är roten till allt gott. Men så här är det: om du letar efter fel på en kompis så hittar du ju massor av fel. Men du umgås ju inte med någon för att leta fel, utan du letar efter hans goda sidor. Letar du efter felen har du inga kompisar kvar. Så är det också med det kapitalistiska systemet. Det finns säkert det som är ont i det, men det är oändligt mycket bättre än alternativen”.

Om varför han gillar Ayn Rands roman Och världen skälvde:
”…och det är klart att den typen av tänkare är mer spännande att läsa än en massa flumvänster i västvärlden. Hela flumvänstern har ju haft tokfel i 50 år. De tyckte att Kina var bra under Maos regim och gick ju omkring med Maos lilla röda. De tyckte att Sovjetunionen och Kuba var klockrena länder. Och ingen av dem har bett om ursäkt för att de hade fel”.

Om vilka skatter han skulle vilja sänka eller slopa:
”Jag tycker genuint illa om skatter över huvud taget. När skatterna dessutom används som Göran Persson gjorde med mer än 20 miljarder kronor för att bygga Bottniabanan, för att behålla makten, så har man definitivt överträtt gränsen för det anständiga. I dag betalar vi mer än 50 procent av våra inkomster i skatt. Och ändå klarar man inte av vård, skola och omsorg. Vill de ha ut 100 procent? Eller vad är målsättningen”?

Tyvärr kan vi inte länka direkt till artikeln, men tidningen finns att laddas ner eller läsas online.

Som sagt, detta var bara ett axplock, så ni hajar ju vilken tungviktare detta är. En ideologiskt driven principfast person med koll på läget, som inte är rädd för att säga vad han tycker. Varför kan vi inte få snubbar av hans kaliber till att styra landet?

Mats Qviberg, redaktionen salutes you!

/Redaktionen

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: