Ett mörker över vår jord

18 03 2009

rod-glodlampa2

Jahapp, så var det dags för mörkläggning. Lördagen den 28 mars klockan 20:30 kommer Göteborg, Stockholm, Malmö och sisådär 1 500 städer till runt om i världen att släcka ljusen. Detta då man är delaktiga i Earth Hour, ett propagandajippo för klimatkampen. Även Arla hoppar på det på det populistiska tåget och ondgör sig över koldioxidens påstådda härjningar. Bara så ni vet – kossan har tagit ställning.

Det är väl helt ok om man vill spara ström eftersom det är så förbannat dyrt, men att påstå att det har något med klimatet att göra är bara rent anti-intellektuellt. Om man nu inte råkar tro att koldioxid driver uppvärmningen, vilket vi på Redaktionen givetvis skrattar hjärtligt åt. Och om det nu skulle vara så att koldioxid driver på temperaturerna, när kommer vi då se en Greenpeace-demonstration för kärnkraft?

En sista sak: man ska ju bland annat släcka ner offentlig belysning i samband med Earth Hour-jippot. Hur fiffigt är det egentligen, undrar man ju lite försynt? Belysning är den viktigaste komponenten i att skapa trygghet och säkerhet i de offentliga miljöerna under nattetid i en stad. Sorry tjejer, det verkar som att ni får stanna hemma medan vi andra är ute på Avenyn, dricker lakritsshots, firar Earth Hour och tror att vi gör något för världen. Grattis alla våldsverkare och våldtäktsmän, mörkret är ert. Naturskyddsföreningen – vi räknar med att ni delar ut vita käppar. För en bättre värld! Ok?

/Jacques Pot

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: