It doesn’t matter if you’re black or white zombie

12 03 2009

Svenska Dagbladet drar idag sitt strå till stacken när det gäller att späda på paradigmen att vi alla är rasister. Det gäller recensionen av det oerhört våldsamma datorspelet Resident Evil som har kommit i en ny version. Konceptet är det samma som tidigare; skjut ihjäl så många zombies som möjligt och undvik att få din hjärna uppäten. Men den här gången utspelar handlingen sig i *drumroll* Afrika! Det betyder att de flesta av fiende-zombiesen är mörkhyade. Ojojoj. Nu tänds varningslamporna, eller hur?! Eller som recensenten uttrycker det:

Redan när Chris Redfield kliver ur sin Hummer och hans svullna, vita biceps glänser i den afrikanska hettan blir jag illa till mods.

De tidigare spelen har handlingen istället utspelat sig i t.ex. USA och zombies generellt varit vithyade. Det är alltså okej att skjuta ihjäl vita zombies, men inte svarta zombies. Det skojiga i sammanhanget är att spelet är framtaget i Japan som inte alls har någon ”post-kolonial skuld” til Afrika som hela västvärlden verkar lida av.

Hur svårt kan det vara att faktiskt strunta i vilken hudfärg människor har? Vi må vara olika på utsidan, men efter att ha spelat Resident Evil kan jag bekräfta att vi i alla fall ser likadana ut på insidan!

Trailer för spelet

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

13 03 2009
Henrik C

Ja, de e gammelmedia, toksosse och tokvänstern som tycker alla sa skämmas i vanlig ordning.
Innan massinvandringen kom till Sverige sa vi att rasismen kommer sprida sig rejält i Sverige. Visst gjorde den de, men de e inte etniska svenskar som står för rasismen i Sverige.
Nu börjar de bli rumsrent att vara invandrarfientlig i Sverige.

15 03 2009
konstantmagasin

Henrik C, det här har ingenting med invandring att göra. Poängen med inlägget, precis som rubriken antyder, är att det inte spelar någon roll vilken hudfärg eller etnisk folkgrupp människor tillhör utan de ska behandlas efter sina handlingar (som i fallet med zombies nog är högst tvivelaktiga). Vi förespråkar för övrigt fri invandring. Så är det med den saken.

16 03 2009
kbgjzkidfjk blsjb

seriöst re5 är inte något rasistiskt det är ett spel spela och njut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: